Excite

De zomer komt eraan, tijd voor een gemetselde bbq

Heerlijk, om weer lekker in het zonnetje met een goed boek in de tuin te kunnen zitten. Nu het goede weer er weer aankomt, gaan wij Nederlanders weer massaal de barbecue schoonmaken voor een ouderwets gezellig avondje barbecueën.

Barbecues zijn er in verschillende soorten en maten. Het varieert van een elektrische tafelbarbecue, de normale barbecue op houtskool of briketten tot een luxe buitenkeuken die op gas werkt. Maar als je tuin er geschikt voor is, is het erg leuk en sfeervol om een vaste gemetselde barbecue erin te zetten. Het is alsof er een open haard in je tuin staat.

Locatie

De plaats waar de gemetselde bbq komt te staan, is erg belangrijk. De barbecue moet namelijk uit de wind geplaatst worden. Hierdoor voorkom je dat jij en de gasten in de rook van de barbecue komen te zitten. Hou dus bij het bouwen of plaatsen van een vast bbq rekening met waar het rookgat komt.

Kopen of zelf bouwen?

Maar nu... ga je zelf bouwen of ga je er een kopen in de winkel? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Ben je handig dat is het misschien leuker om er zelf een te bouwen omdat je die dan helemaal naar je eigen zin kan maken. Heb je twee linkerhanden dan ga je gewoon beter naar de winkel. Ook dan moet je hem zelf nog in elkaar zetten maar dat heb je in ieder geval je materiaal op maat en een leesbare handleiding.

Tips voor zelf bouwen

Ga je voor de bbq van je dromen dan volgen hier nog enkele tips om rekening mee te houden:

  1. Maak een goede grondplaat die waterpas staat, een goed begin is het halve werk.
  2. Gebruik beton of vuurvaste bakstenen (en vuurvast cement), voorkom dat de bakstenen knappen door de hitte.
  3. Hou rekening met de afmetingen van de rooster die je wilt gebruiken.
  4. Zorg dat de roosters op verschillende hoogtes gelegd kunnen worden.
  5. Het is altijd handig om een werkvlak ernaast te hebben om even je bord of je barbecuegereedschappen neer te leggen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020