Excite

Zo kies je het juiste dekbedovertrek

Sommige dingen lijken heel gewoon, maar kunnen in de praktijk best lastig zijn. Neem bijvoorbeeld het aanschaffen van een dekbedovertrek. Er zijn veel verschillende maten, verschillende materialen en natuurlijk ook nog diverse kleuren en prints. Waar let je op en hoe weet je of je een goed dekbedovertrek hebt aangeschaft?

Kiezen van de juiste maat dekbedovertrek

De meeste miskopen in dekbedovertrekken hebben niets te maken met kleur of materiaal, maar alles met maat. Er zijn grofweg negen verschillende maten. Vier van deze maten gelden voor een eenpersoonsbed. Daarvoor kun je kiezen uit breedtemaat 1.40m en 1.60m en lengtemaat 2.00m en 2.20m. Als je langer bent dan 1.80m is het aan te raden om voor de extra lange maat te gaan. Als je een tweepersoonsbed hebt, kun je kiezen uit de breedtematen 2.00m, 2.40m en 2.60m. Een dekbedovertrek van twee meter breed is standaard, voor een breed bed kies je 2.40m en voor een kingsize bed kies je een dekbedovertrek van 2.60m breed. Weet je niet zeker wat je hebt? Meet dan vooraf even je dekbed, want dat moet uiteindelijk in het overtrek passen.

Textiel dekbedovertrek

Ook de stof van het dekbedovertrek is belangrijk. Veel mensen gaan voor satijn of zijde. Dit zou namelijk de vorming van rimpels tegengaan en ook voorkomen dat je vet haar krijgt. Daarnaast is zijde of satijn erg zacht, ook nog onplezierig. Wie dit toch iets te gladjes vindt, kan ook gaan voor katoen. Katoen neemt zweet goed op en is ook op hoge temperaturen te wassen, waardoor je zeker weet dat het altijd weer hygiënisch schoon wordt.

Extra dekbedovertrek

Heb je nog geen dekbedovertrek en wil je je eerste exemplaar kopen? Schaf er dan direct twee aan. Dat voorkomt dat je misgrijpt als je overtrek in de was zit of nog niet volledig droog is. Ook handig: leg onder je dekbed een laken. Dat slaapt lekker en zorgt ervoor dat je dekbedovertrek niet snel vies wordt. Dan hoef je dit minder vaak te wassen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020