Excite

Dit zijn de prijzen van goede gaskachels

Je koopt een nieuwe gaskachel bij voorkeur tijdens de zomermaanden. Dan kun je rustig kiezen en heb je het meeste voordeel. In de zomerperiode verlenen de verkopers van gaskachels de grootste korting. Als je de aankoop uitstelt tot het laatste ogenblik, dan is de leveringstermijn veel langer. Waar moet je zoal op letten bij de keuze van een gaskachel, en wat zijn de prijzen van goede gaskachels?

Een open haard of een gaskachel?

Velen vallen voor de warme gezelligheid van een open haard. Installatieproblemen en de kostprijs vormen de grootste struikelblok. Een gaskachel is dan het gedroomde alternatief. Die biedt een lange levensduur en is onderhoudsvriendelijk. Gaskachels zijn er in alle modellen, zodat je er zeker een vindt aangepast aan je interieur.

Zorg voor maximale veiligheid

Voor een maximale veiligheid, laten je je gaskachel best plaatsen door een erkend installateur. Pik er een uit met waakvlambeveiliging. Voor een lange en veilige levensduur geef je je gaskachel jaarlijks ook een grondig onderhoud.

Vuile gaskachel gevaarlijk en ongezond

Een slecht onderhouden gaskachel is gevaarlijk en ongezond, en veroorzaakt een slechte verbranding, waardoor er koolmonoxide kan vrijkomen. Het rendement is stukken lager en dat zorgt voor een enorm energieverlies. Een slecht onderhouden gaskachel herkennen we aan gele vlammen.

Gaskachel met keurmerk voor maximale veiligheid

Kies voor een gaskachel met CE- keurmerk. Dan is de gaskachel uitgerust met een beveiliging die de gastoevoer automatisch uitschakelt bij uitgedoofde vlammen.

Prijzen gaskachels

Nieuwe gaskachels kosten tussen 500 en 1400 euro. De prijs van een goede tweedehandskachel varieert van 250 tot 550 euro. Tijdens de zomermaanden zijn kortingen tot 25 procent geen uitzondering.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018