Excite

Diverse huizenmarkt in Noord-Holland trekt aan

In de eerste tien maanden van 2010 heeft de huizenmarkt in Noord-Holland tekenen van herstel vertoond. Het aantal woningverkopen steeg in de provincie met 5,7%, terwijl over heel Nederland gezien het aantal transacties nog steeds licht krimpt. De diversiteit van het aanbod in Noord-Holland is uniek.

In Amsterdam staat de huizenmarkt nooit stil. In iedere prijsklasse zijn er koopwoningen te vinden. In de buitenwijken vind je nieuwbouwwoningen, goed onderhouden rijtjeshuizen en twee-onder-een-kappers. Appartementen in het centrum van de stad veranderen relatief snel van eigenaar en zijn erg in trek. Voor hen die geld te besteden hebben is er voldoende keuze aan monumentale panden in Amsterdam, van de Keizersgracht tot de Apollolaan.

Buiten de hoofdstad van Nederland vind je een heel divers aanbod. Grote woonboerderijen waarbij de buren zich op een paar kilometer afstand bevinden, maar ook gezellige nieuwbouwwijken in provinciesteden zoals Heerhugowaard en Langedijk. En de liefhebbers van zee en strand kunnen terecht in de kustplaatsen Zandvoort, Castricum of Egmond aan Zee. Ook hier is het aanbod divers en kun je kiezen voor een appartement met uitzicht op zee, of een vrijstaand huis achter de duinen.

Wat de woningmarkt betreft is Noord-Holland een uitzonderlijke provincie. Dankzij de ligging, de historie en de lange kustlijn biedt de provincie een breed scala aan koopwoningen. Ondanks de economische crisis en het verval in 2009, heeft de markt in deze provincie een opmerkelijke, en in Nederland unieke, opmars gemaakt in 2010.

Afbeelding: Flickr, gebruiker petermeuris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020