Excite

Do’s en don’ts bij het huren van een studentenkamer

Beginnen aan je opleiding, in een nieuwe stad en in je eerste eigen woning. Tenminste, als je zo gelukkig bent geweest op tijd een kamer te vinden! Als dat het geval is, dan zijn er een aantal dingen die je zeker wel én zeker niet moet doen. Kortom, de do’s en don’ts van het huren van een studentenkamer!

Zorg altijd voor een geldig contract. Betaal je huur niet cash, maar gewoon via een bankoverschrijving, met een duidelijke vermelding, zodat altijd helder is dat het je huurbetaling is. Laat de overeenkomst ook even door je ouders nakijken, of door kennissen of vrienden die er kijk op hebben. Direct tekenen kan, maar is niet altijd verstandig. Helaas zijn niet alle verhuurders van huizen helemaal te vertrouwen.

Controleer ook altijd eerst de ruimte die je huurt. Kijk of deze er goed uit ziet, of er ramen in zitten, of de ramen open kunnen, of er een werkende verwarming is, of de kamer op slot kan, enzovoorts. Als er punten niet in orde zijn, spreek je huisbaas hier dan tijdig op aan en neem eventuele reparaties of minpunten mee in de overeenkomst. Je kunt beter te veel dan te weinig op papier hebben!

Vraagt je huisbaas een borg? Dat is heel normaal, dus werk gerust mee, maar zet wel duidelijk op papier of en wanneer gebruik gemaakt mag worden van de borg. Dit voorkomt conflicten achteraf.

Afbeelding: Flickr account Max Braun

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020