Excite

Waar let je op bij het kopen van een draagbare dvd speler?

Een draagbare dvd speler wordt ook wel een portable dvd-speler genoemd. De meeste portable dvd-spelers lijken op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen. Waar je op moet letten als je van plan bent om een draagbare dvd-speler aan te schaffen?

Een van de belangrijkste punten is de voeding van de draagbare dvd speler. Om te besluiten wat je wilt, moet je weten waar je de dvd-speler het meest zult gebruiken. Als je het in de auto wilt gebruiken, is het handig als de dvd-speler een 12-volt aansluiting heeft, die op de sigarettenaansteker van de auto past. Wil je bijvoorbeeld in de trein kunnen kijken, dan moet de speler een accu hebben. Let daar goed op bij de aanschaf.

Is de portable dvd-speler voor in de auto bedoeld om je kinderen bezig te houden? Dan is het handig als je twee schermen hebt, die je aan de hoofdsteunen van de voorstoelen kunt bevestigen. Maar als je voor zo'n dvd-speler kiest, moet je wel kijken of er een aansluiting is voor een hoofdtelefoon, anders zal het geluid van de film je afleiden tijdens het rijden.

Ook de grootte van het scherm is iets waar je op wilt letten bij de aanschaf van een draagbare dvd speler. Er zijn verschillende formaten, die variëren van een grootte tussen 7 inch en 10 inch. Een scherm van 10 inch is zo'n 25 centimeter. Natuurlijk is een groter scherm veel aangenamer om naar te kijken.

Er zijn ook portable dvd-spelers met verschillende aansluitingen. Zo kun je sommige spelers aansluiten op de tv, ook kun je soms een fotocamera aansluiten zodat je op de portable speler gewoon je eigen foto's kunt kijken. Daarnaast beschikken sommige spelers over een digitale tv-ontvanger, zodat je enkele vrije zenders kunt bekijken zoals Nederland 1, 2 en 3. Als je besluit om een draagbare dvd speler te kopen, zijn er dus genoeg punten waar je rekening mee kunt houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020