Excite

Een tweede droomhuis in Frankrijk

Voor veel mensen is het een droom om een tweede droomhuis in Frankrijk te hebben. Iedere zomer kunnen ze er heerlijk vertoeven voor een lange vakantie en na het pensioen kunnen ze zelfs naar Frankrijk verhuizen om permanent in het huis te wonen. Zo hebben ze een echt droomhuis in de zon.

Word ook een semigrant

Veel mensen hebben een droom om semigrant te worden. Dat houdt in dat je woont in twee landen. Overwinteren in het relatief warmere Zuid-Frankrijk en de zomers doorbrengen in Nederland. Zo heb je het beste van beide werelden omdat de zomers in Zuid-Frankrijk ook erg heet kunnen worden en het in de winter juist aangenaam vertoeven is. Daarnaast heb je dan nog voldoende tijd om deze door te brengen met je familie voordat je je weer terugtrekt in je tweede droomhuis in Frankrijk.

Bijkomende kosten van een tweede huis

De koop van een tweede droomhuis in Frankrijk gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en hoewel het heel fijn is om een tweede huis te bezitten, moet er voorafgaande aan de koop wel goed worden nagedacht over alle voors en tegens. Net als in Nederland komt er bij het aankoopbedrag van een huis in Frankrijk nog een percentage aan belastingen, notariskosten en overdrachtskosten overheen. De koper moet hiervoor betalen. Daarnaast geldt er in Frankrijk nog een btw over het huis afhankelijk van waar het huis voor wordt gebruikt. Hierbij wordt er verschil gemaakt tussen verhuur aan toeristen of puur voor eigen gebruik. In Nederland zijn de kosten van een lening voor een tweede huis niet meer aftrekbaar van de belasting. Ook dit is iets waar rekening mee moet worden gehouden.

Verkopen van je droomhuis

Wanneer je besluit om je tweede droomhuis in Frankrijk weer te verkopen, krijg je te maken met de Franse belastingen op de winst die je maakt bij de verkoop. Hierbij wordt er 16 procent geheven op de behaalde winst en er wordt hier gekeken naar het verschil tussen de aankoop en verkoopprijs. Wanneer je echter langer dan 15 jaar in de woning hebt gewoond, kan je het huis belastingvrij verkopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020