Excite

Droomhuis kopen in Duitsland

Steeds meer mensen maken de keuze om net over de grens te gaan wonen. Begrijpelijk, en wel om veel redenen. Zo is de grond veel goedkoper in Duitsland, ook auto rijden kost minder en je kunt toch je hypotheekrente in Nederland blijven aftrekken. Ook bestaande huizen zijn in prijs maar een fractie van wat ze in Nederland kosten. Nog niet zo gek dus, dat Duitsland!

Maar voordat je eindelijk je meubels naar binnen kunt tillen, moet er natuurlijk nog wel veel geregeld worden. Zo zul je goed na moeten denken naar welke school je je kinderen wilt sturen en of je ze Duitstalig op wilt voeden. Gaan je kinderen naar de basisschool dan krijg je automatisch een school toegewezen. Je kunt dus zelf niet kiezen waar je kinderen naar school gaan, voor het voortgezet onderwijs is dat wel het geval. Ook zul je een kleine inburgeringscursus moeten volgen om te laten zien dat je echt klaar bent voor die Heimat!

Ook zul je je moeten verdiepen in de huizenmarkt; ga je zelf op zoek of ga je samen met een makelaar zoeken? Een aantal mensen bieden hun huizen particulier aan, dat heeft het voordeel dat je direct met de verkoper zaken kunt doen. Makelaars willen immers het liefst zo snel mogelijk resultaat en slepen er misschien niet altijd de beste prijs uit.

Afbeelding: Flickr account elbfoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020