Excite

Duurste keuken ter wereld kost 345.000 euro

Vind je een gewone keuken in een speciaalzaak al duur? Ga dan vooral niet naar de 100% Design Show in Londen. Daar is namelijk de allerduurste keuken ter wereld te vinden. Het ontwerp, gemaakt door Marazzi Designs, kost maar liefst 345.000 euro. Dit indrukwekkende prijskaartje is deels het resultaat van het gebruikte materiaal: de keuken is vrijwel helemaal verguld en de kastdeurtjes zijn bekleed met krokodillenleer. Het is waarschijnlijk vanwege het vele goud dat de keuken de naam ‘Colosseo Oro’ gekregen heeft.

Spectaculaire uitstraling

Verder is de spectaculaire verlichting van Swarovski en is het werkblad gelakt en voorzien van glitters. Bijna al het glaswerk in de keuken is Venetiaans glas. Ook in de arbeid zitten de nodige kosten; de keuken is helemaal met de hand gemaakt. Voor het werkblad waren zelfs twaalf – handmatig aangebrachte – laklagen nodig. De kranen, die bijna 7.000 euro per stuk kosten, werden ontworpen door Zaha Hadid, een architect die door Time tot meest invloedrijke denker van 2010 werd benoemd. De keuken is met tien exemplaren in zeer beperkte oplage beschikbaar en wordt natuurlijk helemaal aangepast aan de wensen van de klant.

Best of the Best

Voor Paul Marazzi, hoofdontwerper en eigenaar van het bedrijf dat de keuken ontwierp, is het niet de eerste keer dat hij volop in de belangstelling staat. In 2010 won hij al de Best of the Best International Design Europe Award. Zijn nieuwe keuken is wat hem betreft bedoeld voor mensen met lef, die met hun keuken een statement willen maken, maar deze ook willen gebruiken om te genieten van lekker eten en het gezelschap van anderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021