Excite

Studentenkamers via DUWO in Amsterdam

DUWO is een woningbouwvereniging, die specialist is op het gebied van studentenkamers. De meeste studentenkamers van DUWO zijn op Uilenstede in Amstelveen, maar ook in Amsterdam is een breed aanbod van betaalbare studentenwoningen. Behalve in Amsterdam richt DUWO zich ook op studentenwoningen in Den Haag, Delft, Haarlem, Hoofddorp en Leiden.

Studentenwoning Amsterdam

Een studentenwoning zoeken via DUWO gaat via de website studentenwoningweb.nl. Hier krijg je toegang door je in te schrijven bij DUWO. Dat kost eenmalig 35 euro. De dag van je inschrijving staat gelijk aan je inschrijftijd. Hoe langer je ingeschreven bent, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Wanneer de reactietijd op een woning is verstreken, maakt het systeem een top tien van mensen met de langste inschrijftijd. Op dat moment kun je hospiteren, of word je uitgenodigd om een woning te bekijken.

Voorrangsregeling DUWO

Voor eerstejaars studenten zijn er in sommige gevallen voorrangsregelingen. Deze zijn gebaseerd op de postcode van je vorige adres. Studenten die anders te veel reistijd zouden hebben, maken op deze manier eerder kans op een woning. Weet wel dat je niet verzekerd bent van een woning: als je ver moet reizen zul je ook alternatieve studentenkamers moeten zoeken.

DUWO campuscontract

Wanneer je een studentenkamer via DUWO hebt gevonden, teken je een campuscontract. Hierin word je verplicht om een anders huis te zoeken wanneer je bent afgestudeerd. Bij het tekenen van dit campuscontract zul je moeten aantonen dat je aan een Amsterdamse hogeschool of universiteit studeert. Ook mag je niet in een studentenwoning als je te veel inkomen hebt (meer dan 34.085 euro per jaar).

Omgaan met wachttijd

Bij DUWO zul je als beginnende student genoegen moeten nemen met de minder populaire kamers. Hier is de concurrentie met betrekking tot je inschrijftijd minder groot. Naarmate je langer staat ingeschreven, bouw je meer wachttijd op. Zo maak je op den duur meer kans op leuke woningen. Wanneer je reageert, krijg je vaak al een indicatie van je slaagkans bij DUWO: zeer hoog, hoog, gemiddeld, laag of zeer laag. Hierdoor heb je een indicatie van je wachttijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020