Excite

Welke dvd speler wil je kopen?

In de loop der jaren zijn dvd spelers steeds uitgebreider geworden. Je hebt steeds meer mogelijkheden en dan kan het lastig zijn om daar wijs uit te worden. Wil je een nieuwe dvd speler kopen? Dan kan de keuze helemaal moeilijk zijn. Er zijn verschillende afwegingen die je voor jezelf moet maken.

Een belangrijke vraag om mee te beginnen is: wat wil je kunnen afspelen met de dvd spelers? Als je zelf bijvoorbeeld je eigen home video's op een dvd wilt zetten, is het belangrijk dat je dvd speler je schijfjes kan lezen. Zo heb je + en - cd's en schijven die writable en rewritable zijn. De meeste dvd spelers kunnen tegenwoordig vrijwel alle schijfjes afspelen, kijk daarvoor naar spelers waarop staat dat ze geschikt zijn voor DVD±R/RW.

Wil je ook foto's kunnen bekijken of muziek die je zelf op een cd hebt gezet? Kijk er dan naar of het mogelijk is om .JPG of en .MP3 bestanden af te spelen. Tevens kan het handig zijn als de dvd speler geschikt is voor DIVX.

De aansluitingen van een dvd speler zijn ook belangrijk. Als jouw tv alleen geschikt is voor apparaten met een scart-aansluiting, moet je nieuwe dvd-speler uiteraard voorzien zijn van een scart-kabel. Bij een scart-aansluiting is het signaal echter analoog en je hebt daardoor kwaliteitsverlies. Wil je dit voorkomen? Kijk dan naar een dvd speler met een hdmi-aansluiting. Uiteraard moet je tv dan ook daarvan voorzien zijn. Een andere mogelijkheid is een componentaansluiting, maar daarbij moet je er rekening mee houden dat dit alleen een verbinding voor het beeld is en het geluid dus op een andere manier aangesloten moet worden.

Een ander punt om op te letten is de regiocode van een dvd speler. Als je alleen dvd's in Nederland koopt, zul je dvd's hebben met regiocode 2. Een in Europa gekochte dvd speler heeft ook regiocode 1. Maar als je vaak dvd's koopt vanuit het buitenland, bijvoorbeeld Amerika, dan moet je een dvd speler met regiocode 1 hebben. Er zijn wel enkele dvd spelers te vinden die regiocodevrij te maken zijn, maar dit kan schadelijk zijn voor de speler. In zo'n geval is het beter om twee dvd spelers te kopen, voor dvd's met regiocode 1 en regiocode 2.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019