Excite

DVD speler met harde schijf voor direct opnemen

Wie een DVD speler met harde schijf koopt, denkt vaak dat lege DVD's niet meer klaargelegd hoeven te worden voor als er plots iets leuks op televisie verschijnt. In het begin is dat ook zo. Na een tijdje zie je echter dat die harde schijf geen ongelimiteerde opslagruimte heeft en dat je niets meer kan opnemen omdat er geen plaats meer is. Hoe voorkom je dat?

Planning

De enige echte oplossing is een vaste DVD-dag in te lassen, bijvoorbeeld elke eerste zondagochtend van de maand. Op dat vaste tijdstip ga je door alles wat je die maand hebt opgenomen en neem je een beslissing: je schrijft het naar een lege DVD of je gooit het weg. Laat niets op je vaste schijf slingeren om later te beslissen wat je ermee gaat doen, want dan slipt je harde schijf nog dicht.

Een grote of een kleine harde schijf?

Grote harde schijven lijken natuurlijk ideaal: je kan zo veel meer opslaan voordat je weer moet opruimen. Wel is het zo dat je dan meer op te ruimen hebt als het er uiteindelijk van komt. Een harde schijf van 160 gigabyte is voor een normaal gezin meer dan voldoende. Meer is niet altijd beter!

En wat als de DVD-speler sneuvelt?

Handig om te weten is dat de harde schijf niet zomaar ingelezen kan worden op de computer. De manier waarop de schijf is geformatteerd is namelijk anders dan wat windows of zelfs linux in kan lezen. Reken hier dus niet op. Regelmatig DVD'tjes branden is de boodschap!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020