Excite

Koop een dvd-speler regiovrij

Een dvd die in een bepaald land verkocht wordt, heeft zijn eigen regiocode. Zo wordt voor dvd's in Amerika de regiocode 1 gebruikt, terwijl dvd's uit Europa regiocode 2 meekrijgen. Heb je een Europese dvd dan kun je die op een Amerikaanse dvd-speler dus niet afspelen. Voor iemand die veel reist en dan wel eens een dvd koopt, kan dat erg onhandig zijn. Maar er zijn ook dvd-spelers die regiovrij zijn te koop. Dat lost dan veel op.

Een van de redenen dat regiocodes zijn ingevoerd, is het tijdsverschil waarmee films in de bioscoop draaien. Films die in Nederland in de bioscoop komen, zijn in andere landen soms al op dvd verschenen. Om geen omzetverlies te lijden, worden er dvd's met verschillende regiocodes gemaakt.

Maar er zijn dvd-spelers die regiovrij zijn. Die worden vaak met 0 aangeduid en zo kun je dus elke dvd er op afspelen. Je hoeft in de winkel dus alleen op regiocode 0 te letten. Meestal zijn deze dvd-spelers ook niet zo duur. Toch moet je bij een regiovrije dvd-speler ook nog letten op wat voor dvd je koopt. Sommige dvd's zijn, als reactie op de regiovrije spelers, ongeschikt voor deze dvd-spelers gemaakt.

Het is ook mogelijk om je dvd-speler zelf regiovrij te maken. Vaak hoef je daarbij met je afstandsbediening alleen maar een code in te voeren en de dvd-speler een paar keer aan en uit te zetten. Je moet er wel opletten dat je de garantie van de dvd-speler kwijt kunt raken als je de dvd speler regiovrij maakt. En in sommige landen is het zelfs verboden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020