Excite

DVD speler met USB: wat kan je ermee?

DVD speler met USB?

Tegenwoordig kan een dvd-speler meer dan alleen DVD's afspelen. Zo zit er soms een radio in, heb je soms aansluitingen voor wel zeven geluidsboxen en kan je er vaak nog andere apparatuur op aansluiten dan enkel je televisie. Als je dan ook nog eens een USB-poort op je DVD-speler vindt, is dat handig om nog meer extra opties te benutten.

Foto's

Zodra je een USB-stick met afbeeldingen in de poort steekt, indexeert de dvd-speler de bestanden. Als het programma analyseert dat er vooral foto's op je USB staan, opent de speler meestal automatisch een menu waarmee je door de foto's kan bladeren. Erg handig als je een grote televisie hebt en bezoek hebt. Nu kan je snel je laatste vakantiefoto's op groot scherm tonen om altijd gespreksstof te hebben.

Video

Analyseert je dvd-speler dat er videobestanden op je USB-stick of USB-schijf staan, dan opent er een ander menu waarin je je video kan kiezen. Worden je bestanden niet herkend, sla dan de gebruiksaanwijzing erop na. Waarschijnlijk zijn de video's in een formaat opgeslagen dat je apparaat niet kan lezen. Er bestaan namelijk ongelooflijk veel manieren om je video op te slaan en er is geen standaardoptie.

Firmware

Soms lijkt het alsof je USB-poort nergens goed voor is. Toch zit die er niet zomaar op. Waarschijnlijk heb je te doen met een poort die enkel gebruikt kan worden om de firmware te updaten. De firmware is de programmatuur van je dvd-speler. Die bepaalt hoe de menu's werken, hoeveel functies je apparatuur heeft en hoe het apparaat werkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019