Excite

Een goedkope hypotheek afsluiten

Een hypotheek is een enorme verplichting die je aangaat: deze loopt in de meeste gevallen maar liefst 30 jaar. Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om de toekomst voor die dertig jaar te voorspellen, is het verstandig om de hypotheek met zorg uit te kiezen, zodat je ook als je situatie verandert nog in staat bent om de kosten te betalen. Met een goedkope hypotheek zit je dan vanzelfsprekend het beste.

Een goedkope hypotheek wil natuurlijk iedereen wel, dus ze liggen niet direct voor het oprapen. Je zult hier wel een klein beetje moeite voor moeten doen. Aan de andere kant levert dat je jaar in, jaar uit weer voordeel op, dus het is ook echt wel de moeite waard.

Om een goedkope hypotheek af te sluiten, moet je eerst een goed inzicht in de markt hebben. Weet welke rente laag, normaal en hoog is, zodat je een stevige positie hebt om te onderhandelen met je hypotheekverstrekker. Richt je daarnaast niet alleen op het rentepercentage, maar ook bijvoorbeeld op de aflossingmogelijkheden. Als je een hypotheek krijgt met een lage rente, die verder eigenlijk geen vrijheden biedt, dan heb je er niet zoveel aan. Bedenk je goed dat er talloze hypotheekverstrekkers zijn en dat dat ook in je voordeel werkt. Wil de één je niet geven wat je wilt? Geef dan aan dat je naar de ander gaat. Mocht de oorspronkelijke hypotheekverstrekker dan nog niet overstag gaan, stap dan ook daadwerkelijk over. Niet afhankelijk zijn van één verstrekker is dé manier om een goedkope hypotheek te krijgen!

Afbeelding: Flickr account lumaxart

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020