Excite

Een huis kopen in het buitenland

Een huis in het buitenland kopen, kan lastig zijn. Niet elke hypotheekverstrekker of bank is bereid je een hypotheek te geven voor een huis in het buitenland. Voor een bank is namelijk het risico en de waarde van een huis in het buitenland moeilijker in te schatten. Daar komt echter veranderingen in. Er zijn steeds meer banken die een huis in Duitsland, België, Frankrijk of Spanje willen financieren.

Als je een huis in een ander land wil kopen en niet bij een Nederlandse bank terecht kan, kun je ook een hypotheek afsluiten bij een buitenlandse bank. Daar zijn echter vaak wel strengere voorwaarden aan verbonden dan in Nederland. Zo moet je beschikken over meer eigen vermogen en is er een maximum aan het bedrag dat je lenen kunt.

Een huis kopen in het buitenland is vaak anders dan in Nederland. Makelaars werken doorgaans op een andere manier dan je hier gewend bent. Dat is niet het enige, je zult veel dingen tegenkomen die er anders aan toe gaan. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met andere belastingregels. Laat je vooraf goed informeren over hoe het er in het land waar je een huis wilt kopen aan toegaat. Zo kun je bijvoorbeeld naar een emigratiebeurs, waar je goed advies kunt krijgen.

Om je te oriënteren op een huis dat je wilt kopen, kun je ook op internet kijken. Er zijn verschillende websites die buitenlandse huizenaanbieden. Er worden woningen verzameld die door buitenlandse makelaars aangeboden worden. Ook kun je op internet al veel informatie vinden over de cultuur in het land waar je naartoe wilt verhuizen.

Afbeelding: Flickr, Casey Serin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020