Excite

Een huis kopen in Noord-Holland

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Je moet goed weten wat je wensen zijn. Wil je een appartement of een eengezinswoning? En in welke stad of buurt zou je willen wonen? Er zijn veel soorten huizen. Ook is de ene wijk meer in trek dan een anderen.

Je kunt je via internet oriënteren op waar je een huis wilt kopen. Er zijn grote sites waarop bijna alle huizen die te koop staan, verzameld worden. Je kunt daar zelf kiezen in welke stad in Noord-Holland je wilt zoeken, maar je kunt ook op steden zoeken, bijvoorbeeld op Amsterdam of Alkmaar.

Maar je kunt ook naar een makelaar toe en daar je wensen voor leggen. Wanneer een huis dan te koop komt, kunnen ze je daarvan op de hoogte brengen. Daarnaast kan een makelaar je vaak meer vertellen over de stad of wijk waar je je wilt vestigen. Noord-Holland kent vele makelaars waarvan vele ook wel aangesloten zijn bij de makelaarsvereniging NVM.

Ook moet je bij het kopen van een huis rekening houden met je budget. Je kunt bij een bank of hypotheekverstrekker een gesprek aangaan over hoeveel je kunt lenen voor een hypotheek. Dat is vaak afhankelijk van je loon. Van je hypotheek, samen met eventueel eigen vermogen kun je een huis kopen. Omdat de prijzen van huizen in Noord-Holland veelal hoger zijn dan in andere provincies, is het goed dat je weet hoeveel je kunt besteden. Vooral appartementen in Noord-Holland zijn erg duur.

Afbeelding: Flickr, Alix Guillard

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020