Excite

Een oosterse tuin past perfect bij je huis!

Wanneer het zonnetje begint te schijnen willen we allemaal graag naar buiten. En als je je eigen tuin hebt, dan heb je het mooi voor elkaar. Lekker ontspannen ligt dan op letterlijk een steenworp afstand. Maar helemaal ontspannen wordt het wanneer je kiest voor een oosterse tuin.

Principes van de oosterse tuin: Feng Shui

Oosterse tuinen bestaan niet zomaar uit een verzameling van bloemen, planten en water. Nee, deze tuinen zijn aangelegd volgens de basisprincipes van de Feng Shui. Feng Shui betekent overigens letterlijk 'wind en water': erg toepasselijk voor de tuin dus. Het doel van deze oosterse leer is om de leef- of werkomgeving, zo ook de tuin, zo in te richten dat QI - oftewel levenskracht - vrij kan stromen. Dat leidt dan op zijn beurt weer tot een ontspannen gevoel.

Oosterse tuinen: doe inspiratie op

Wil je zelf graag een oosterse tuin aanleggen, maar heb je nog wat weinig inspiratie? Dan kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Japanse tuin op het landgoed Clingendael in Wassenaar. Let er wel op dat deze tuin niet gedurende het hele jaar geopend is. Doorgaans wordt de Japanse tuin de halve maand mei en de halve maand oktober open gesteld voor het publiek.

Naast Wassenaar kun je ook naar de Japanse watertuin in Naaldwijk. Deze immens grote overdekte oosterse tuin is, in tegenstelling tot die in Wassenaar, wel het hele jaar door open. Je betaalt slechts een kleine entreeprijs om de tuin te mogen bezoeken, namelijk 2 euro.

Zelf een oosterse tuin aanleggen

Heb je een idee opgedaan? Dan kun je aan de slag in eigen tuin. Onthoud dat een echte oosterse tuin is aangelegd volgens de principes van de Feng Shui, houd daar dus ook zelf rekening mee. Verder passen water, grind en stenen goed in een oosterse tuin en bovendien zijn die ook bestand tegen het Nederlandse weer. Houd de kleuren verder rustig en creëer diepte door middel van paden, bomen en eventueel heuveltjes. Met deze basisprincipes kan ook jij straks heerlijk genieten van een oosterse tuin!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021