Excite

Een slijpmachine voor al je klussen

De meest bekende slijpmachine is de combitool. Deze staat ook wel bekend onder de naam ‘Dremel’, naar het merk dat deze machine groot maakte. De combitool is vooral handig bij hobbyklusjes waarbij precisie vereist is. Je krijgt er vele accessoires bij zodat je er niet alleen mee kan slijpen, maar ook andere dingen mogelijk zijn, zoals schuren, borstelen, polijsten of graveren.

Wanneer je materialen zoals steen of metaal wilt bewerken, heb je een haakse slijper nodig. Deze slijpmachine heeft dezelfde functie als een cirkelzaag, maar en zaag kan niet door metaal of steen, de haakse slijper wel. Je kunt het gebruiken als je bijvoorbeeld stenen of tegels door wil slijpen voor het aanleggen van een terras. Maar tevens kun je met een haakse slijper zelfs metalen voorwerpen van roest ontdoen.

Een slijpmachine kun je ook gebruiken om leidingen in huis weg te werken. Dat kan met de muurfrees. Deze machine zorgt ervoor dat je een sleuf in de muur kunt slijpen waar je de leidingen in kan wegwerken, zodat die niet meer zichtbaar zijn.

Dan is er ook nog een tafelslijpmachine, ook wel bekend onder de naam werkbankslijpmachine of stationaire slijpmachine. Dit gereedschap kun je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld scharen of messen wil slijpen. De machine heeft twee verschillende slijpschijven, een die gemaakt is van zacht materiaal, een ander die gemaakt is van hard materiaal. Zo heb je altijd de goede schijf als je iets wilt slijpen.

Afbeelding: Flickr, Zach Hoeken

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019