Excite

Een veranda kan je huis (en vastgoed waarde) veranderen!

Een veranda maakt vastgoed aantrekkelijker. En dat is logisch. Zeker als je veel films kijkt zie je ze vaak voorbijkomen. Prachtige veranda’s waar men bij een ondergaande zon zit. Wie wil dat niet?

Een veranda geeft je veel voordelen. Zo kun je als het regent of tijdens de wat koudere dagen ook prima buiten zitten. Als je een kacheltje meeneemt naar je veranda, is het zelfs mogelijk tijdens de winterdagen lekker buiten te zitten!

Een veranda is zeker een meerwaarde voor je huis en geeft je ook nog eens veel gemak en plezier. Maar waar moet je op letten bij het (laten) bouwen van een veranda?

Zorg voor een goede fundering. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als het na verloop van tijd gaat verzakken en stuk gaat. Zorg voor een goed plan, en kijk goed naar welke materialen je wilt gebruiken. Ga je alleen voor nieuw of is tweedehands voor jou ook een prima alternatief? Op veel verkoopsites is het aanbod enorm. In veel gevallen kun je de materialen zelfs gratis ophalen omdat het bij iemand in de weg staat!

Probeer in ieder geval de veranda zo te maken dat het bij de stijl van je huis past. Probeer dus dezelfde dakpannen te gebruiken en dezelfde kleuren verf. Zorg ook voor een goede afwatering bij je veranda. Vaak worden ze gemaakt van hout, en veel vocht in je hout is niet bevorderlijk voor de levensduur ervan.

Als je een veranda laat bouwen door iemand maak dan goede afspraken over prijs en overhandig eventueel een tekening. Zo voorkom je vervelende situaties!

Afbeelding: Flickr account Mr.Thomas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020