Excite

Een verhuiswagen huren

Zelf verhuizen is in de regel goedkoper dan uitbesteden aan een verhuizer. Daar staat tegenover dat je er wel meer werk aan hebt, en meer stress en geregel. Maar als je daar niet tegenop ziet, en je nieuwe huis niet al te ver uit de buurt is, dan is zelf een verhuiswagen huren best een optie.

Probeer vooraf eerst in te schatten hoeveel je moet verhuizen en bereken het aantal kuubs. Een kuub is 1m x 1m x 1m. Het is handiger om je spullen in te pakken in speciale verhuisdozen dan in bananendozen. Verhuisdozen zijn er in diverse maten. Ze zijn stevig en dankzij dezelfde maten zijn ze makkelijker te stapelen waardoor je meer mee kunt nemen per rit.

Het model verhuiswagen dat je wilt en kunt huren, is onder meer afhankelijk van welk rijbewijs je hebt. Een andere bepaling is dat je vaak minimaal 21 jaar oud moet zijn om te kunnen huren, en tenminste een jaar je rijbewijs moet hebben. Vaak kun je kiezen uit een wagen met of zonder laadklep of zijdeur. Vraag ook of je eventueel een steekwagen kunt lenen of huren, en sjorbanden om alles vast te zetten. Let er bij het huren ook op welke gebreken de verhuiswagen eventueel heeft, en dat deze schade wordt genoteerd. Dat voorkomt gedoe achteraf. Ook de hoogte van het eigen risico is iets om te weten.

Informeer bij diverse aanbieders van verhuiswagens en laat je goed voorlichten over de voorwaarden en de tarieven. Bij de een kun je goedkoper uit zijn door een wagen voor een weekend vast te leggen, bij de ander kun je goedkoper per dag uit zijn. Houd er ook rekening mee dat er een borg zal worden gevraagd, al dan niet in cash of via een credit card. Ook het aantal kilometers dat vrij is, kan verschillen. Het is ook handig om te weten of de verhuurder is aangesloten bij de Bovag. Krijg je na afloop onenigheid over de prijs of over eventuele schade, dan kun je daar meestal terecht met je klacht.

Afbeelding: Flickr account idogcow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021