Excite

Een woning huren in eindhoven

Als je in Eindhoven wil wonen, kun je een huis huren of een huis kopen. De prijs van koopwoningen in deze Brabantse stad liggen rond het landelijk gemiddelde. Voor zo’n 250.000 euro heb je een eengezinswoningen. De prijzen van appartementen zijn in Eindhoven wel voordelig en liggen lager dan het gemiddelde van Nederland. Een appartement kost ongeveer 150.000 euro. Toch worden er in Eindhoven opvallend meer eengezinswoningen dan appartementen verkocht, dat tot in tegenstelling met steden in de Randstad.

Je kunt in Eindhoven ook een woning huren. Er zijn verschillende woningcorporaties, waar je je kunt inschrijven om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Bij Domein en Woonbedrijf gaat de toewijzing op traditionele manier. Je kunt je gratis inschrijven en op woningen reageren. De toewijzing van huurwoningen gaat op basis van de tijd die je ingeschreven staat. Een onderdeel van Woonbedrijf is Vestide. Dit is speciaal voor studenten en buitenlandse gasten. Ook kun je via Vestide gemeubileerde woningen huren.

Woningcorporatie Trudo werkt anders dan de traditionele woningcorporaties. In samenwerking met een andere corporatie uit Eindhoven, Wooninc, verloten zij huurwoningen. Je hoeft niet meer ingeschreven te staan, maar je hebt 48 uur de tijd om op een woning te reageren. Het gaat daarbij om allerlei soorten woningen, voor jongeren, voor senioren, of voor alle leeftijden.

Afbeelding: Flickr, Kees

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020