Excite

Lekker zitten op mooie eetkamerstoelen

De juiste inrichting van je huis is belangrijk. Het moet immers een plek vormen waar je je thuis voelt en waar je ook met plezier andere mensen zou ontvangen. Dat betekent dat je niet alleen kijkt naar wat mooi is, maar ook naar wat comfortabel is. Dat is vooral belangrijk bij de keuze voor eetkamerstoelen.

Weinig aandacht

Eetkamerstoelen krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Veel mensen kijken vooral naar de bijbehorende tafel of kopen zelfs alleen een tafel en vissen ergens anders eetkamerstoelen vandaan. Zonde, want die stoelen vormen wel de basis van bijvoorbeeld een lekker diner. Ook gewoon is het heerlijk om lekker aan de eettafel te kunnen zitten. Kies daarom deze stoelen met zorg uit.

Materiaal eetkamerstoelen

Een van de dingen waar je op moet letten is het materiaal. Een stoel van stof is vaak kwetsbaarder dan een stoel van hout. Een houten stoel moet daarentegen weer echt naar je lijf gevormd zijn, anders wordt deze nooit comfortabel. Voor een leren stoel geldt hetzelfde als voor een stoel van stof en een rieten stoel is weer vergelijkbaar met een houten stoel.

Formaat stoelen

Ook erg belangrijk is het formaat. Je moet natuurlijk goed kunnen zitten in de stoel, maar het is ook prettig als je er goed in kunt bewegen. Kan de stoel met gemak onder de tafel (vandaan) worden geschoven of gereden? Is het mogelijk om ermee te draaien? Probeer dit uit, want in de praktijk kunnen stoelen die niet goed passen behoorlijk wat ergernis opleveren. Kijk ook of de stoelen wel fatsoenlijk onder de tafel passen; het is niet prettig als je stoel precies voor een tafelpoot staat.

Neem de tijd bij je keuze

De perfecte eetkamerstoelen vind je vaak niet in één keer. Neem daarom de tijd voor je zoektocht en kijk niet alleen in gewone winkels, maar ook in bijvoorbeeld kringloopwinkels. Vroeger, toen de aanschaf van een eetkamerset maar één keer in iemands leven voorkwam, was de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid namelijk vaak een stuk beter. Daar zou je dus zomaar een mooie, stevige en voordelige set op de kop kunnen tikken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020