Excite

Eindelijk op jezelf: huren van een studentenkamer!

Je gaat studeren en hebt geen zin om elke dag ver te moeten reizen. Of je bent na al die jaren thuis wonen gewoon toe aan een plekje voor jezelf. Dan is een studentenkamer een prima oplossing!

Duizenden studenten kiezen ervoor om op kamers te gaan. Zelf je eigen regels kunnen bepalen en uit kunnen nodigen wie je wilt. Ook het organiseren van een feestje is een stuk eenvoudiger geworden! Begin wel op tijd met het zoeken naar een studentenkamer. Zeker in de grote steden heerst woningnood, ook onder studenten. Schrijf je in bij een studentenvereniging, vaak is het een stuk makkelijker om een kamer te vinden als je wat medestudenten kent!

Heb je hier geen zin in, dan kun je je ook inschrijven bij een bedrijf dat studentenkamers verhuurt. Hier betaal je vaak inschrijfgeld en een bepaald percentage als er een geschikte kamer voor je is gevonden. Kijk vooraf wel of er nog extra kosten bijkomen en of de kamerhuur inclusief kosten als gas en elektra is. Ook kun je overwegen je in te schrijven voor anti-kraak kamers. Let er dan wel op dat de kans bestaat dat je regelmatig moet verhuizen!

Een andere optie is om samen met een paar vrienden of medestudenten een appartement te huren en de kosten hiervan te delen. Zo heb je vaak wel iets meer ruimte tot je beschikking. Maak wel goede afspraken over de kosten van de woning, het is namelijk vervelend als één persoon besluit te vertrekken en je kosten dus hoger worden.

Afbeelding: Flickr account xelcise

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020