Excite

Erg fijn: de veegmachine

Als je een veegmachine gaat kopen, is het goed om vooraf te bepalen hoe vaak je hem gaat gebruiken. Ook het oppervlak waar je gaat reinigen kan verschil uitmaken. Tot slot maakt het ook uit wat je precies gaat opvegen met de veegmachine. Is het droog, zoals herfstbladeren die er al even liggen? Of is het nat, bijvoorbeeld als je sneeuw gaat ruimen?

Je hebt dan ook nog verschillende soorten veegmachines. Zo zijn er duwmodellen en zitmodellen. Een veegmachine in een duwmodel-variant is bij uitstek geschikt voor kleinere oppervlakten, met name voor particulier gebruik. Deze en volgende winter hoef je niet meer sneeuw voor je deur weg te vegen, je loopt gewoon met de veegmachine een rondje over je oprit en klaar ben je!

Een veegmachine in een zitmodel-variant is eerder geschikt voor groter gebruik. Hoe meer oppervlakte, hoe handiger het zitmodel van de veegmachine. Terwijl je ontspannen achterover leunt, wordt onder je druk gewerkt aan het vrijmaken van de oppervlakte. Test bij aankoop van dit model veegmachine goed of het zitgedeelte comfortabel genoeg is.

Een veegmachine duur? Nee, dat valt heel erg mee. Voor een paarhonderd euro heb je al een prima duwmodel. Wel ben je voor een zitmodel vaak wat meer kwijt. Tip: kijk ook eens rond op marktplaats en andere tweedehandssites. Daar zijn vaak modellen te koop die nog in prima staat verkeren. Zo betaal je een goede prijs voor je veegmachine!

Afbeelding: Flickr, Schnittke

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019