Excite

Handig voor je fiets: een snelheidsmeter

Voor je fiets een snelheidsmeter kopen doe je meestal met een bepaald doel. Natuurlijk, het kan ook gewoon leuk zijn om een snelheidsmeter op je fiets te hebben en te zien hoe snel je naar je werk fietst. Toch is dat vrijwel nooit de reden om er één aan te schaffen. Lees daarom hoe je een snelheidsmeter voor je fiets aanschaft die past bij jouw doel.

De fietscomputer

Voor verschillende doelen heb je verschillende snelheidsmeters. Zo zijn er snelheidsmeters die ingebouwd zitten in een fietscomputer. Op zo'n fietscomputer kun je nog meer zaken meten dan alleen hoe snel je gaat. Zo kun je berekenen hoe veel afstand je hebt afgelegd, zowel per rit als in totaal. Ook zijn er fietscomputers met nog meer geavanceerde opties.

De kilometerteller

Natuurlijk heb je ook nog de eenvoudige kilometerteller. Hiermee bereken je eenvoudig hoe veel kilometer je rijdt. De meest simpele kilometerteller kost je meestal maar tien tot twintig euro, online of in de fietswinkel. Meestal is wat je met de kilometerteller kan vrij beperkt ten opzichte van de fietscomputer.

Ga je voor eenvoudig of uitgebreid?

Met zo veel keuze kan het lastig zijn om te kiezen wat voor snelheidsmeter je voor je eigen fiets wil hebben. Simpel gezegd gaat het uiteindelijk om je budget en wat je wil. Wil je alleen een snelheidsmeter voor je fiets, omdat je benieuwd bent naar je kilometersnelheid, dan is een eenvoudige kilometerteller van een tientje voldoende. Wil je serieus meten hoe snel je gaat, hoe je jezelf kunt verbeteren en hoe je jezelf ontwikkelt, dan kun je beter voor meer kwaliteit gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019