Excite

Fietsen kopen voor het milieu en voor jezelf

Vrijheid

Fietsen: aan je conditie werken in de buitenlucht met een heerlijk briesje aan het lichaam. Al fietsend genieten van de omgeving. Allemaal redenen om een fiets aan te schaffen. De fiets geeft een gevoel van vrijheid!

Waarom de fiets? Redenen genoeg

Op elk type fiets werk je aan je conditie en dat is uiteraard geen slecht gegeven. Maar fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je omgeving en het milieu. Op korte afstanden ben je bovendien sneller met de fiets dan met de auto. Ook kost het geen benzine, diesel of gas: een fijne besparing in de portemonnee. Ook hoef je niet op zoek te gaan naar een vrije parkeerplaats met bijbehorende geldverslindende parkeerautomaat. Moeten we nog meer zeggen?

Fietsen kopen: waar moet je aan denken?

Voordat je over gaat tot de aankoop van een fiets, denk eerst even na over een aantal zaken. Bijvoorbeeld: "Ben ik op zoek naar een fiets om lange afstanden af te leggen of is het meer een fiets voor korte ritten?". Iedere fiets heeft zijn eigenschappen die deze geschikt maken voor bepaalde soorten gebruik. Bij de één zit je sportief, een beetje voorover gebogen, en bij de ander zit je relaxed rechtop. De ene is wat stugger; de andere iets soepeler. Afhankelijk van wat je zoekt, is er wel een passende fiets te vinden. De keuze is aan jou.

Tips voor het kopen van een fiets

Waar let je op voordat je een fiets koopt? Hier vind je een paar tips. Denk bijvoorbeeld aan je lengte. Je moet immers goed op je fiets passen. Zit je liever rechtop, wat meer voorover gebukt of juist iets naar achteren geheveld? Geen zorgen, want er is altijd een fiets die bij jou past. Het belangrijkste is dat de fiets die je koopt volledig is waar jij naar op zoek bent. Schakel bijvoorbeeld de zoekmachine in op het internet en geef je wensen aan. Denk bijvoorbeeld aan 'Fietsen kopen lange afstanden'.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021