Excite

Fietsen op racefietsen nog steeds populair

In 2009 zat er een stijgende lijn in de verkoop van fietsen, en met name racefietsen. Zo werden er in 2009 ongeveer 30.000 racefietsen verkocht. De verwachting was dan ook dat die trend in 2010 voortgezet zou worden. Sportief fietsen was helemaal in, zo werd gemeld door de BOVAG. Gezonder en milieuvriendelijker leven zijn een grote drijfveer om vaker de fiets te nemen.

In de eerste acht maanden van 2010 werden er zo'n 22.000 fietsen verkocht. Dat was al vijf procent meer dan in dezelfde periode in 2009. Zeker door de Tour de France en de Giro d'Italia is de populariteit van de racefiets toegenomen.

De juiste fiets

Experts stellen wel dat het belangrijk is de juiste racefiets te kiezen. Let daarbij op dat een verkeerde zithouding het plezier van het fietsen aardig kan verpesten. Daarom kan een advies van een specialist van groot belang zijn. Laat je adviseren over bijvoorbeeld de framehoogte en welke stuurafstand het best bij jouw postuur past. Ook kan de fietsenhandelaar de hele racefiets op jouw specifieke eisen afstellen.

Prijzig

Een fiets, en zo ook de racefiets, kan best prijzig zijn. Om uit te vinden of de racefiets iets voor jou is, kan je natuurlijk proberen of je er één kan lenen van een vriend of een proefles nemen bij de wielervereniging.

Onderhoud

Realiseer je dat ook een racefiets onderhoud nodig heeft. Met het nodige basisgereedschap kan je zelf heel wat aan onderhoud doen. Lukt dat je niet ga dan naar de fietsspecialist.

Genieten

Heb je eenmaal de juiste uitrusting en de juiste fiets gevonden dan is het wachten op een mooie dag om er gezellig op uit te gaan. Saillant detail, als je in Gelderland fietst, heb je vijftig procent kans dat er tijdens het fietsen met je geflirt wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018