Excite

Fijne ventilatoren

Ventilatoren zijn er in allerlei soorten en maten. De meest gebruikte in Nederland is toch wel de staande ventilator. Deze zet je ’s winters in de schuur en haal je in de zomer tevoorschijn om de kamer wat koeler te krijgen. Vaak hebben deze ventilatoren verschillende standen en kunnen ze draaien, zodat elk deel van de ruimte aan de beurt komt voor een fris windje. Bovendien kun je de staande ventilatoren in diverse ontwerpen krijgen.

De plafondventilator is een tweede optie als je een ventilator aan wil schaffen. Aangezien een plafondventilator er het hele jaar door hangt, kiezen veel mensen voor een ventilator die ook een decoratieve functie heeft. Mooi moet een plafondventilator dus sowieso zijn, en daarbij moet hij goed werken.

Wat weinig mensen weten, is dat een plafondventilator zowel in de zomer als in de winter nuttig kan zijn. Heb je een ventilator met zowel een blazende als zuigende stand, dan kun je ’s winters de zuigende stand aanzetten. Hierbij wordt de zware, koude lucht aangetrokken door de plafondventilator, zodat het heerlijk warm blijft in de ruimte. Bijkomend voordeel: de verwarming kan misschien wel een standje lager en dat is energiebesparend.

Een kleinere ventilator nodig, bijvoorbeeld voor je laptop? Deze heb je al in een usb-variant. Sluit hem aan op je laptop en hij werkt op dezelfde stroom als je computer. Ideaal dus, want je hebt geen extra stopcontacten nodig.

Welke ventilator kies jij om alles koel (en zelfs warm) te houden?

Afbeelding: Flickr, kruder396

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019