Excite

Wonen in een flat?

Wanneer je op zoek bent naar een woning, moet je eerst nagaan in wat voor soort woning je je dagen wilt doorbrengen én wat haalbaar is binnen jouw budget. Een vrijstaande villa is tenslotte lang niet voor iedereen weggelegd! Maar misschien heb je daar ook helemaal geen behoefte aan en wil je juist graag een woning met veel mensen om je heen en zonder tuinonderhoud. Een flat is dan een wellicht een leuke optie!

Is wonen in een flat iets voor jou?

De meningen over het wonen in een flat verschillen uiteraard van persoon tot persoon. De ene wil het liefst een appartement op de bovenste etage en geniet van het overweldigende uitzicht vanuit zijn slaapkamerraam. De ander woont het liefst op de benedenetage, omdat er dan (in veel gevallen) gebruik gemaakt mag worden van de tuin. Wáár je wilt wonen in een flat, is dan ook vooral een kwestie van smaak, maar ook van mogelijkheden. Ben je niet zo goed ter been en is er in de flat van jouw keuze geen lift aanwezig, dan is wonen op een hoger gelegen etage - hoe leuk ook - uiteraard geen optie.

Voordelen van een flat

Wat zijn de voordelen van een flat ten opzichte van een eengezinswoning? Ook dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Veelgenoemde voordelen zijn in ieder geval:

  • het feit dat je gelijkvloers woont (alles op één etage) en het vaak kleinere risico op inbrekers en ander ongewenst bezoek.
  • Ook het niet hoeven onderhouden van een tuin wordt vaak als een voordeel gezien, hoewel iemand die in een eengezinswoning woont dit natuurlijk ook kan oplossen door zijn/haar tuin volledig te betegelen.
  • Ten slotte is een flat vaak goedkoper dan een eengezinswoning.

Hoe kom je aan een flat?

Een flat kan je, net zoals een eengezinswoning, huren of kopen. Makelaars hebben over het algemeen naast huizen ook appartementen in hun woningbestand. Wil je gaan huren, dan is het vaak gemakkelijker om een flat te huren dan een eengezinswoning. Dit heeft te maken met het feit dat er nu eenmaal meer huurappartementen verkrijgbaar zijn dan complete eengezinswoningen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020