Excite

Ga voor je eigen veranda

Een veranda is er van zeer eenvoudig en basic tot uitgebreid en luxe. In het eerste geval heb je een overkoepeling of afdak die op een paar palen leunt. Je kunt dan bijvoorbeeld bij warm weer nog steeds buiten zitten als het begint te regenen. Vaak echter heeft een veranda ook nog een ondergrond, bijvoorbeeld een verharding voor het tuinmeubilair of een planen verhoging.

In Amerika is de veranda nog bekender dan hier. Vaak staan er schommelstoelen op de veranda en kijk je uit over een uitgestrekt gebied. Heerlijk natuurlijk, maar in Nederland heb je vaak wat minder ruimte. Het is daarom aan te raden om je veranda aan te bouwen om uit te kijken op een goed verzorgde tuin. Zo geniet je er het meest van.

Vanwege de groeiende populariteit van de veranda begint het aanbod zich ook uit te breiden. Onder andere veranda.nl, mholf.nl en verandaland.nl bieden diverse soorten aan. Je hebt al een veranda vanaf zo’n achthonderd euro, maar voor de meeste veranda’s ben je al vrij snel ruim duizend euro kwijt. Wil je daar een mooi hek omheen? Houd rekening met zo’n vijftig tot honderd euro per meter hek.

Natuurlijk kun je ook je eigen veranda gaan ontwerpen. De meeste veranda’s bestaan uit hout en dakbedekking. Dakbedekking kan ook zijn vervangen voor glazen platen of doek (vergelijkbaar met zonwering). Verder kan de overkapping vervaardigd zijn van aluminium. Alle materiaalsoorten hebben andere behandeling nodig, dus laat je goed informeren. Op die manier kun je straks optimaal van je veranda genieten.

Afbeelding: Flickr, Rick Elkins

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020