Excite

Geef je vastgoed meer waarde met een serre!

De handel in vastgoed is een lucratieve handel: wie huizen verhuurt of verkoopt, kan hier – zelfs in deze economische tijden – een leuke winst op maken. De meeste winst kun je realiseren als je een enigszins oud pand koopt, dit opknapt en uitbreidt, bijvoorbeeld met een serre, en dan vervolgens voor een mooie prijs verhuurt of verkoopt.

Wie zich wil verdiepen in de vastgoedhandel, kan het beste klein beginnen. Ben je goed met je handen? Knap dan eerst zelf een pand op en bouw zelf een serre. Dit is helemaal niet zo moeilijk en het geeft je pand direct wel een mooie uitstraling én natuurlijk een hoger prijskaartje.

Voor het bouwen van een serre heb je vaak een vergunning nodig. De regels hieromtrent verschillen echter per gemeente. Het kan dus verstandig zijn om even te informeren bij jouw gemeente. Het aanvragen van een vergunning is niet altijd even makkelijk en snel geregeld, dus als voor jouw gemeente geen vergunning nodig is, dan kun je die tijdrovende stap gewoon lekker overslaan.

Ben je niet zo handig, dan is een serre laten bouwen ook een goed idee. Omdat een serre vaak niet zo’n groot oppervlak beslaat, hoeft dit niet veel te kosten. Informeer eens bij verschillende bouwbedrijven wat er gerekend wordt voor het bouwen van een serre. Let ook op zaken als garantie, afwerking, etc. Je kunt eventueel met je accountant overleggen of de kosten ook weer in de verkoopprijs te verwerken zijn!

Afbeelding: Flickr account Spigoo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020