Excite

Gemakkelijk een muur verven

Met een andere kleur op de muur verander je razendsnel je interieur. Veel mensen hebben het idee dat een muur verven veel tijd kost, maar niets is minder waar. Afhankelijk van de dekking van de verf voldoet één enkele laag al voor een volledige transformatie van je woonkamer of slaapkamer, of welke ruimte dan ook. Begin je in de ochtend, dan kun je ’s avonds je meubels alweer op de juiste plek schuiven.

Goede onderlaag

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij verven. Zorg dat je muren een goede onderlaag vormen: vochtvrij, schimmelvrij en roevrij. Hiervoor kun je een isoleermiddel gebruiken. Korrelige of poederige muren behandel je met een fixeermiddel. Zo pakt je verf goed en voorkom je vreemde vlekken als de verf is opgedroogd.

Voorkom vlekken

Zorg dat dure meubels en meubels met stoffen bekleding de kamer uit zijn, of dek ze goed af met plastic en tape. Zorg daarnaast voor een stuk plastic of een oud laken op de vloer. Plak alle kozijnen, stopcontacten, plinten, het plafond en andere randen af met schilderstape. Zet ergens in de kamer een teiltje water met een doekje neer om onhandige vlekken meteen weg te poetsen. Trek oude kleren aan en draag een veiligheidsbril als je bang bent voor verf in je ogen.

Grote kamer verven

Als je een grote kamer moet verven is het handig om de muren in te delen in denkbeeldige vlakken van een vierkante meter. Schilder dan met een dikke brede kwast ‘blokkwast’ alle afgeplakte randen en hoeken. Ga dan verder met een verfroller. Doop deze in de muurverf en rol hem heen en weer over het verfrooster tot de verf evenredig verdeeld is. Schilder dan alle denkbeeldige vlakken. Laat deze onderling goed overlappen en werk in een vast schema, bijvoorbeeld van boven naar beneden en van links naar rechts.

Lastige plekken verven

Werk tenslotte lastige plekken weg met een dunnere kwast. Denk aan stukken achter de radiator of rondom een vensterbank. Bekijk het resultaat in daglicht, zodat je onregelmatigheden goed ziet. Klaar met je muur verven? Verwijder dan de tape als de verf nog aan het opdrogen is. Anders krijg je het er later moeilijk af.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020