Excite

Gemakkelijk puinruimen met een veegmachine

Wie wil het nou niet, de tuin vele malen sneller en makkelijker aanvegen dan normaal? Zeker als je op leeftijd bent, wordt het opruimen van rommel rondom het huis steeds zwaarder. Een veegmachine is dan een goede aankoop.

Ten eerste moet je jezelf afvragen, hoeveel wil je aan een veegmachine uitgeven? De prijs van een veegmachine ligt gemiddeld tussen de 150 en de 1300 euro, afhankelijk van het soort machine, de opties en de grootte.

Vervolgens, wat is de totale oppervlakte dat je met de veegmachine wilt aanvegen? En wil je zitten of erachter lopen? Het te vegen oppervlakte is erg belangrijk bij het advies dat een leverancier zal uitbrengen. De oppervlakte bepaalt namelijk onder meer of een zit veegmachine wordt geadviseerd, of een loop veegmachine. Bij grotere oppervlaktes kan een zitmodel in veel gevallen veel tijd besparen .

Welke veelprincipes zijn er op de markt? Materiaal moet op een bepaalde manier opgeveegd worden in een opvangbak. Er zijn verscheidene veegprincipes op de markt voor de verschillende veegmachines. Elk principe heeft voor- en nadelen. Zo heb je het zogenaamde vooruitveegprincipe , en het over de kop principe . Met het tweede wordt de vuilvergaarbak verder gevuld, maar is wel een hoger toerental nodig.

Nog een relevante vraag is, wil je een stofafzuiging op de veegmachine? Tijdens het vegen ontstaat stof. Een veegmachine met stofafzuiging wordt vooral geadviseerd wanneer je de machine gebruikt in magazijnen, betonfabrieken of houtbewerkingbedrijven (plaatsen waar veel stof is).

Meer informatie over het aanschaffen van een veegmachine vind je op onder andere op Alles Over Reinigingsmachines. Het kopen van een veegmachine kan bijvoorbeeld bij debesteveegmachines.nl, HD van Dijk reinigingstechniek of Verhagen schoonmaakmachines.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Salim Virji

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019