Excite

Wat is de gemiddelde prijs voor een keuken?

Een aantal decennia geleden was het plaatsen van een nieuwe keuken een droom die vaak alleen bereikt kon worden op wat latere leeftijd. De kosten konden namelijk al snel oplopen tot 30.000 gulden. Tegenwoordig is er echter meer keuze en zijn er meer mogelijkheden, waardoor de gemiddelde prijs voor een keuken wat omlaag is gegaan. Maar hoeveel precies?

Dure en goedkope keukens

Vooropgesteld: er zijn nog steeds keukens die nu makkelijk 30.000 euro kosten. Dat zijn dan bijvoorbeeld prachtige hoogglans exemplaren met dikke, natuurstenen aanrechtbladen. Maar er zijn ook goedkopere keukens, die de gemiddelde prijs voor een keuken weer wat omlaag halen. Deze keukens zijn vaak ook mooi, maar de gebruikte materialen kunnen van een wat mindere kwaliteit zijn. Bedrijven waarbij je goedkope keukens kunt aanschaffen zijn Superkeuken.nl of Keukenconcurrent. Tegenwoordig kun je ook hele mooie keukens kopen bij IKEA. Voordeel daarvan is dat de keuken is afgestemd op de meubels; als je van één stijl houdt, dan kun je daar dus prima slagen.

Opbouw van de kosten

Keukens bestaan niet uit één onderdeel, dus ook een keuken met dure basisonderdelen kun je goedkoper maken. Net zoals je een goedkope basis weer heel duur kunt maken. Items die onder meer de prijs beïnvloeden zijn het aanrechtblad, kranen, de wasbak(ken), inbouwapparatuur, handgrepen, enzovoorts. Ook is er altijd goed te onderhandelen. Neem dus geen genoegen met de prijs die je aangeboden is, maar bepaal vooraf een budget en wijk daar niet vanaf. Je zult niet de eerste zijn die - zonder keihard te onderhandelen - 50% of meer van de rekening heeft afgekregen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021