Excite

Koop een goed navigatiesysteem

Navigatie

Veel auto's hebben tegenwoordig een ingebouwd navigatiesysteem zodat je nooit meer hoeft te verdwalen. Maar heb je geen ingebouwd navigatiesysteem, dan kun je gewoon een los systeem kopen. Een van de bekendste merken is TomTom, maar ook als je een apparaat van Garmin koopt, heb je een goed navigatiesysteem.

Dekking

Op navigatiesystemen staan kaarten van verschillende werelddelen, zodat je in veel landen je weg kunt vinden. Op de meeste systemen die je in Nederland zult kopen, zullen kaarten voor de Benelux of Europa al voorgeïnstalleerd zijn. Daarvoor heeft het navigatiesysteem doorgaans een geheugen van 1 of 2 GB. Dat is vaak meer dan genoeg. Maar wil je ook kaarten van andere werelddelen installeren, dan heb je een groter geheugen van bijvoorbeeld 4 GB nodig. Heeft het navigatiesysteem dat niet, kijk er dan naar of het navigatiesysteem de mogelijkheid heeft voor een extra SD-kaart waar je meer kaarten op kunt installeren.

TMC of Live

Er zijn ook navigatiesystemen die een TMC-antenne hebben of waarbij je eventueel een losse antenne kunt aanschaffen. Dit houdt in dat je navigatiesysteem via Traffic Message Channel informatie krijgt over bijvoorbeeld files onderweg. Als er een file staat, berekent het navigatiesysteem automatisch een alternatieve route. Als het navigatiesysteem over Live beschikt dan krijg je niet alleen verkeersinformatie over snelwegen, maar ook over andere wegen. TMC werkt doorgaans in de meeste Europese landen, Live heeft nog geen dekking door heel Europa.

Motor

Niet alleen voor de auto, ook voor de motor zijn er navigatiesystemen te koop. Fabrikant Garmin heeft meerdere motornavigatiesystemen. Deze systemen zijn waterbestendig, je kunt er een headset op aansluiten en de touchscreens zijn ook met motorhandschoenen aan goed te bedienen. Bij sommige navigatiesystemen is ook mogelijk om je mobiele telefoon ermee te verbinden, zodat je kan bellen. Als je die functie wil hebben, moet je daar wel goed naar kijken, want het kan niet met elk navigatiesysteem.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021