Excite

Goed strijken houdt je kleding mooi

Goed strijken houdt je kleding mooi en het zorgt ervoor dat stoffen in topconditie blijven. Daarnaast zorgt strijken ervoor dat het model in je kleding blijft. Strijken is geen leuke klus, dus doen we het graag met een zekere efficiëntie. Voor het beste resultaat volg je deze tips.

Fijne en dunne stoffen strijken

Fijne stoffen en stoffen die erg kreuken, strijk je het beste als ze halfdroog zijn. Hang ze na het wassen apart en plan het strijken een paar uur later. Je kunt ook een plantenspuit gebruiken om de stof vochtig te sprayen. Rol de kleding op in een plastic tas en strijk ze na ongeveer twee uur.

Dunne stoffen strijk je met een vochtige theedoek er op. De stof blijft dan beter in vorm. Heb je kleding met plooien? Leg dan een stukje karton onder de stof, zodat er geen afdruk van de strijkijzer achterblijft.

Binnenstebuiten strijken

Glimmende plekken na het strijken? Dat kan in de toekomst verholpen worden door je kleding binnenstebuiten te strijken. Glimmende zomen verdwijnen wanneer je ze behandelt met een sponsje met witte wijn azijn.

Strijken en rugpijn

Strijken kan je lichaam behoorlijk belasten, zeker wanneer je een grote stapel overhemden of beddengoed voor de boeg hebt. Als je bij het strijken last van rugpijn hebt, kan het helpen om op een kussen te gaan staan. Zo blijven je gewrichten en spieren ontspannen tijdens het karwei. Je kunt natuurlijk ook strijken vanuit een stoel. Zorg dan wel dat de strijkplan laag genoeg staat, anders overbelast je de schouders.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021