Excite

Wat is een goede lattenbodem?

Goed en voldoende slapen is van groot belang voor zowel jouw lichamelijke als geestelijke gezondheid. Iedereen kent het belang van een goede matras. De kwaliteit van je lattenbodem wordt nog teveel over het hoofd gezien. Wat is een goede lattenbodem, en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Soorten lattenbodems

Je hebt de keuze uit verschillende soorten lattenbodems. Jouw uiteindelijke keuze hangt uiteraard van jouw persoonlijke voorkeur af. Lattenbodems zijn er in alle soorten, kwaliteiten en prijsklassen. Je degelijk informeren vooraleer definitief te beslissen, is een must.

Wat is een goede lattenbodem?

Een goede lattenbodem biedt jou in de eerste plaats voldoende ondersteuning. Dat wil zeggen dat jouw lattenbodem alle bewegingen zo goed mogelijk moet opvangen en een goede vochtregularisatie mogelijk maakt. Je investeert beter in kwaliteit, dan voor een goedkope lattenbodem te kiezen.

Van standaard tot elektrisch verstelbare lattenbodem

Een standaard lattenbodem is de goedkoopste uitvoering, efficiënt is die echter zeker niet. Een lattenbodem bestaat uit een aantal flexibele latten. Hoe groter in aantal, hoe beter de ondersteuning. Een standaard lattenbodem bestaat uit slechts veertien, niet verstelbare latten. Half of volledig, al of niet elektrisch verstelbare lattenbodems, bieden ons het grootste slaapcomfort. Ze zijn dan ook het duurst. Er zijn ook bedbodems met spiraal- of springveren. Lattenbodems met spiraalveren hangen vlug door, en zijn dus geen aanrader. Springveren zorgen daarentegen voor een uitstekende vochtregulatie, en zijn met alle soorten matrassen combineerbaar.

Wat kost een goede lattenbodem?

Je hebt al lattenbodems vanaf 24 euro. Goede lattenbodems kosten gemiddeld zestig euro. De prijs van elektrisch verstelbare lattenbodems varieert tussen 300 en 999 euro.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019