Excite

Goedkoop een huis kopen in Rotterdam

In de havenstad Rotterdam wonen meer dan 600.000 mensen. Er staan veel huizen te koop. Wanneer je een appartement wilt kopen,dan zit je in Rotterdam goed. Opvallend genoeg zijn de huizenprijzen voor appartement doorgaans lager dan de gemiddelde prijs in Nederland. In Rotterdam ligt de prijs voor een appartement gemiddeld rond de 150.000 euro. De laatste maanden staan er in Rotterdam minder appartementen te koop en juist meer eengezinswoningen.

Om een huis in Rotterdam te kopen kun je je oriënteren via internet. Er zijn verschillende huizensites waar de meeste koophuizen verzameld staan, niet alleen van Rotterdam maar ook van andere steden. Je kunt dus ook de huizen vergelijken met andere steden. Er zijn in Rotterdam ook veel makelaars die je kunnen helpen bij de zoektocht naar een woning.

Wanneer je een kleiner budget hebt, maar toch graag een woning wil kopen, kan dat via de woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Deze woningcorporatie biedt niet alleen huurwoningen aan, maar ook goedkope koopwoningen. Deze koophuizen zijn er al vanaf 60.000 euro. Moet je toch je koophuis weer verkopen, dan koopt de woningcorporatie het huis gewoon terug. Zo zitten er voor jezelf minder risico’s aan het kopen van een huis. Bij een koopwoning van Woonstad Rotterdam hoef je daarnaast ook niet druk te maken om het onderhoud, daar zorgt de woningcorporatie voor.

Afbeelding: Flickr, Ruben Bos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020