Excite

Een goedkoop zonnescherm om zonlicht en warmte buiten te houden

Veranda's worden steeds populairder. Zonneschermen volgen deze trend. Ze zijn onmisbaar, zeker voor onze veranda. Zonneschermen zijn er vandaag de dag in alle kleuren, modellen en prijskaartjes. Maar wat als we voor een goedkoop zonnescherm gaan? Hoe kies je een goedkoop zonnescherm zonder teveel kwaliteit in te boeten?

Welke eisen stel je aan een zonnescherm?

Het prijskaartje van je toekomstig zonnescherm hangt uiteraard af van de eisen die je aan het zonnescherm stelt. Is je woning op het zuiden gericht en moet het zonnescherm van 's morgens vroeg tot 's avond het zonlicht en de zonnewarmte buitenshuis houden?

Perforatie in het vezeldoek is erg belangrijk

Zowel dure als goedkope zonneschermen hebben slechts een doel: jezelf en je interieur beschermen tegen het felle zonlicht. Daarom mag de zon het glas van de ramen niet raken, want dat werkt als een brandglas. Een goede zonnewering houdt negentig procent van de zonne-energie tegen. Verticale zonneschermen dekken het glas volledig af. Het zonwerend effect van een goedkoop zonnescherm hangt in grote mate af van de perforatie van het vezeldoek. Hoe dichter de gaatjes bij elkaar staan, hoe minder zonlicht naar binnen zal vallen.

Schermen tegen zonlicht en zonnewarmte

Bij een veranda is zonnewering uiteraard onmisbaar. Hier worden zowel het zonlicht als de zonnewarmte buiten gehouden met behulp van schermen bovenaan en aan de zijkanten, bij voorkeur evenwijdig aan het glasoppervlak.

Besparen bij kleine ramen

Je kunt op je budget besparen door kleinere ramen uit te rusten met uitvalschermen. Zo kun je steeds onbelemmerd naar buiten kijken. Ook de kwaliteit van een goedkoop zonnescherm is zo ruim voldoende.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019