Excite

Goedkope batterij, goede batterij?

Een goedkope batterij is niet altijd een goede batterij. De ene batterij gaat stukken langer mee dan de ander. Dat is al algemeen bekend bij iedereen die ooit batterijen heeft gebruikt. Waarom blijven we dan massaal goedkope batterijen kopen? Heel simpel: dit blijkt het makkelijkst.

Bespaar op je batterij

Voor een paar euro kun je een voorraad batterijen kopen waar je u tegen zegt. Tegelijkertijd kun je voor een paar euro meer oplaadbare batterijen aanschaffen. De truc is om te kijken naar de lange termijn en te zien hoe je door nu meer te betalen later geld bespaart.

Oplaadbare batterijen kopen is geld verdienen

Wanneer je voor diverse apparaten oplaadbare batterijen hebt, hoef je daarvoor nooit meer gewone batterijen te kopen. Bedenk hoe vaak je normaal gesproken nieuwe batterijen zou aanschaffen. Wie weet is dat eens in het half jaar of zelfs vaker. Door even te rekenen kom je er al snel achter dat je binnen een jaar al de kostprijs van de oplaadbare batterijen eruit hebt.

Twee vliegen in één klap

Door oplaadbare batterijen te kopen, sla je twee vliegen in één klap. Ten eerste is elke batterij die je gebruikt goedkoop in het gebruik, aangezien je er op termijn enorm mee bespaart door nooit meer nieuwe batterijen te hoeven kopen - of slechts eens in de tien jaar. Daarbij komt als tweede dat je milieubewust bezig bent. Natuurlijk kun je normale batterijen altijd recycleren, maar helemaal geen batterijafval hebben blijft het beste.

Batterij erbij

Tot slot een praktische tip: zorg voor een extra set oplaadbare batterijen. Zijn de batterijen van een apparaat leeg, dan heb je een nieuw paar klaarliggen dat je kunt gebruiken terwijl de lege batterijen opladen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020