Excite

Goedkope dvd-speler scoren doe je zo

Een goedkope dvd-speler is een goed plan, want tegenwoordig neemt de Blu-ray razendsnel deze markt over. Wil je echter geen honderden euro's uitgeven aan een Blu-rayspeler, dan hebben wij een paar tips voor je.

Wat kan hij wel, wat kan hij niet

Soms zie je bij het Kruidvat of Schlecker een dvd-speler te koop die erg goedkoop is: af en toe wordt er gestunt met apparaten van nog geen 40 euro. Zo'n merkloos apparaat is vaak even goed als een dure Denon; je ziet het het verschil niet op televisie. Het apparaat zelf ziet er natuurlijk minder gelikt uit, maar je kan het nog altijd ergens achter in de kast wegmoffelen natuurlijk. Daar zijn afstandsbedieningen voor uitgevonden. Wat maakt deze apparaten goedkoper, buiten het merk?

De aansluiting

Een dvd-speler met HDMI-aansluiting is over het algemeen duurder dan spelers met enkel Scart-aansluitingen. Scart is die brede platte stekker met 21 pinnetjes die nog steeds bijna altijd in een televisie wordt gebouwd. Met HDMI krijg je dan wel weer mooier en scherper beeld als je televisie dit ook ondersteunt

De garantie

Goedkopere dvd-spelers hebben vaak maar een jaar garantie. Kijk dit in elk geval na voor je koopt en bewaar het bonnetje altijd goed, samen met een kopie want de inkt van het origineel is vaak binnen een jaar helemaal weg

Meer voor minder

Een leuk neveneffect van een goedkope dvd-speler is dat die modellen vaak geen regiobeveiliging hebben. Met andere woorden, ze zijn regiovrij en je kan dvd's van de hele wereld afspelen. En dat terwijl de duurdere broertjes vaak wel beveiligd zijn en dus geen geïmporteerde dvd's kunnen afspelen. Tegenstijdig maar waar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021