Excite

Een goedkope dvd speler kopen: waar let je op?

Een goedkope dvd speler is vaak net zo goed als zijn duurdere broertjes. Wel zijn er een aantal dingen die de levensduur kunnen beïnvloeden van zowel het apparaat als de schijfjes, waaronder voornamelijk de temperatuur. Als de dvd speler erg warm wordt, kan het je dvd's beschadigen. Zelf gebrande dvd's zijn hier het gevoeligst voor.

Wat vinden anderen?

Ga je dus op zoek naar een goedkope dvd speler, probeer dan eerst het merk en het modelnummer te achterhalen. Dat valt soms niet mee, omdat er veel merkloze apparaten verkocht worden. Vind je het merk wel, ga dan eens naar jouw favoriete zoekmachine op het internet en geef deze gegevens in met daarachter het woord "review" (bespreking). Op die manier kom je erachter wat andere mensen al van het apparaat vonden.

Lawaai

Buiten de temperatuur, moet je ook proberen te achterhalen hoeveel geluid er uit de machine komt. Een luidruchtige dvd speler kan het filmplezier verknoeien.

Aansluiten op je tv

De aansluitingsmogelijkheden onderscheiden vaak de goedkope van de dure apparaten. Scart zit op nagenoeg alle dvd spelers, maar als je liever composite (tulpstekkertjes) of HDMI gebruikt, vallen er al een hoop spelers af.

Geluid

HDMI ondersteunt ook geluid, bij de andere aansluitingsmogelijkheden moet je dat via andere kabels bij je tv of geluidsinstallatie krijgen. Let dus op of de speler surround sound of enkel stereo ondersteunt.

Regiobeveiliging

Dvd's worden beschermd door een regiobeveiliging. Raar maar waar: goedkope dvd spelers hebben meestal die beveiliging net niet, waardoor ze interessanter worden dan dure spelers.

Andere videoformaten

Als je goedkope dvd speler ook DivX of Xvid ondersteunt, is dat een goed teken. Dit zijn gecomprimeerde filmbestanden. Vaak passen er wel een stuk of zes op één dvd. Soms speelt je dvd speler ook JPEG af. Dat betekent dat je foto's op de televisie kan bekijken via een zelfgebrande cd. Deze functies vind je tegenwoordig op zelfs de minder dure dvd spelers terug!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019