Excite

Waar zijn goedkope fietsen te vinden?

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope fiets, loont het om verder te kijken dan bij de fietsenmaker in de stad. Goedkope fietsen zijn zeker te vinden, maar soms moet je wel even zoeken.

Geen bekende merken

Je hebt merken als Gazelle en Batavus. Dit zijn twee van de bekendere, duurdere fietsmerken. Je betaalt deels voor het merk, dus wanneer je een goedkope fiets wilt, ga dan niet voor deze merken. Goedkope fietsen zonder merk of van minder bekende merken zijn vaak te vinden bij winkels zoals Halfords en Hema. Zij vragen vaak niet meer dan 250 euro voor een fiets voor volwassenen.

Let op aanbiedingen

Soms worden fietsen erg voordelig geprijsd tijdens aanbiedingen. Vooral wanneer het mooier weer wordt, willen veel winkels fietsen verkopen. Let dus vooral op de koopjes in het voorjaar en in de zomer. Wie weet tik je een superfiets op de kop voor een prikkie.

Koop online

Op internet vind je heel wat webshops die fietsen voordeliger leveren dan fietsenmakers doen. Een webshop heeft immers geen kosten aan etalage- en reparatiewerk. Deze kosten worden daarmee ook niet doorberekend en daarvan kun jij prima profiteren! Let bij webshops wel op het Thuiswinkelwaarborg, zodat je je aankoop veilig kan maken.

Tweedehands

Tweedehands kun je vaak ook goedkope fietsen vinden. Soms zijn ze nog zo goed als nieuw, omdat mensen de fiets nauwelijks gebruikt hebben. Tweedehandse fietsen kun je op sites als Marktplaats.nl vinden, maar ook bij de fietsenmaker of op een rommelmarkt. Wat je ermee gaat doen, is belangrijk voor de prijs bij een tweedehandse fiets. Ga je de fiets bijvoorbeeld als stationsfiets gebruiken? Dan is het belangrijk dat de fiets niet al te duur is.

Wanneer je er tochten op wilt gaan maken, moet de hele fiets goed zijn. Het loont dan om kritisch te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021