Excite

Is goedkope omafiets met versnellingen ook een veilige fiets?

De (goedkope) omafiets met of zonder versnellingen is de meest verkochte fiets van Nederland. Ze zijn er in modellen, formaten en prijsklassen. Maar wat is de beste omafiets?

Omafiets zonder veel extra's

De van oorsprong Engelse omafiets was er een met weinig of geen opties. Daar kwam pas de laatste jaren verandering in. Nu kunnen we zelfs een goedkope omafiets kiezen met versnellingen en verschillende remtypes. En dat in de meest trendy kleuren.

Omafiets met veel fietscomfort

Ondanks de weinige franjes, heeft de omafiets een bijzonder hoog fietscomfort. Dat komt doordat het zadel een twintig centimeter lager is gemonteerd dan het stuur. Daardoor zit je met een rechte rug op de  omafiets, waardoor rugklachten zoveel mogelijk vermeden worden. De omafiets is meestal uitgerust met een terugtraprem en sinds enkele jaren ook met versnellingen. De oorspronkelijke omafiets was er een zonder versnellingen.

Omafiets met lage instap

Onze omafiets heeft een lage instap voor een goed fietscomfort. Met de juiste framemaat moet je, al zittend, minstens een voet op de grond kunnen plaatsen. Het frame is meestal uit staal. Ook een goedkope omafiets met versnellingen is duurzaam en heeft een lange levensduur.

Versnellingen voor betere wegligging

De omafiets is van oorsprong een onveilige fiets, vanwege zijn slechte wegligging, zijn vaak te hoge zit en zijn lang gebogen frame. Daardoor laat de rigiditeit van een omafiets soms te wensen over. Kies voor een omafiets met versnellingen voor een betere rijstijl. Een goedkope omafiets met versnellingen kun je al krijgen vanaf 100 euro. Wil je liever een omafiets van een A-merk? Houd dan rekening met een prijskaartje van 300 tot 600 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021