Excite

Goedkope studentenkamer zoeken

Ben je deze zomer geslaagd en ga je studeren? Dan kan het zijn dat je een betaalbare studentenkamer zoekt. Helaas ben je in deze periode niet de enige, want over een maand begint het nieuwe schooljaar alweer. Een goedkope studentenkamer zoeken staat hoog op het lijstje bij mening aankomend eerstejaars student. Waar moet je beginnen?

Goedkope studentenstad

De beste manier om een goedkope studentenkamer te vinden is door in een goedkope studentenstad te gaan wonen. Eerder dit jaar bleek dat een studentenkamer in Amsterdam het duurst is, op de voet gevolgd door Amstelveen, Zaandam en Diemen. Een hele goedkope studentenstad is bijvoorbeeld Tilburg, Enschede of Groningen. Kamerprijzen zijn daar soms meer dan de helft lager dan in de regio Amsterdam. De universiteiten in die steden hebben ook daar een breed aanbod en voldoende faciliteiten voor studenten.

Studeren in België

Een nog goedkopere optie is om te studeren in België. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat België in Europa de op één na goedkoopste studentenkamers hebben: gemiddeld slechts 66 euro per week. Nederland aan de andere kant, heeft de op één na duurste studentenkamers in Europa van gemiddeld 100 euro per week. Alleen kamers in Engeland zijn duurder. De afgelopen jaren zijn de Vlaamse universiteiten al erg populair geworden onder Nederlandse studenten. Vooral Leuven kent een grote Nederlandse gemeenschap. Het collegegeld bij de zuiderburen ligt ook nog eens lager dan in Nederland.

Studentenkamer op campus

Steeds vaker nemen universiteiten het heft in eigen hand als het aankomt op goedkope studentenkamers. Studentenhuisvesting op speciale complexen, en studentenkamers op de campus worden daarom steeds populairder. Deze kamers liggen vaak in de buurt van de universiteit, en niet perse dicht bij het stadscentrum. Daarom ligt de prijs vaak lager dan bij studentenhuizen in de stad. Bovendien is het nog gezellig ook, omdat je met veel andere studenten samenwoont.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021