Excite

Meer warmte in je woonkamer: wat dacht je van gordijnen ophangen?

Stel je zit ’s avonds op de bank naar je favoriete televisieprogramma te kijken. Je kijkt door het raam naar buiten en realiseert je opeens dat de mensen die langslopen wel heel goed bij je binnen kunnen kijken. Ook heb je het gevoel dat je woonkamer wat koud aandoet, alsof er iets mist. Je zou naar de winkel kunnen gaan en thuis kunnen komen met luxaflex. Dan kunnen mensen immers niet meer bij je binnen kijken. De kilte in je woonkamer wordt hier echter niet minder door. Wat je woonkamer wel meer warmte zal geven, is gordijnen ophangen voor je ramen.

Gordijnen uitkiezen

Voordat je gordijnen voor je ramen kunt ophangen, moet je eerst naar de winkel om gordijnen uit te kiezen. Er zijn verschillende soorten gordijnen verkrijgbaar. Winkels verkopen niet alleen gordijnen van diverse stoffen en designs, maar ook rolgordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen en kant-en-klaar gordijnen.

Rolgordijnen en vouwgordijnen vallen binnen de lijst van het raam en bedekken vaak enkel het raam zelf. Paneelgordijnen worden opgehangen aan een rails en reiken meestal vanaf het plafond tot op de grond. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan paneelgordijnen uit diverse panelen waarmee eindeloos kan worden gevarieerd. Kant-en-klaar gordijnen zijn niets anders dan gordijnen die na aankoop direct opgehangen kunnen worden. Ze zijn verkrijgbaar in standaard maten en reiken meestal vanaf het plafond tot aan grond.

Gordijnen ophangen

Wanneer je gordijnen gaat ophangen is het meest gangbare dus om ze te laten reiken vanaf het plafond tot aan de grond. Ook hangen gordijnen en paneelgordijnen vaak net iets buiten de lijst van het raam. Je kunt er ook voor kiezen om gordijnen tot net onder je raam te laten reiken. Hangt er bijvoorbeeld een radiator onder je raam, dan wordt de warmte hiervan niet tegengehouden door de gordijnen die ervoor hangen. Gordijnen en paneelgordijnen hebben meestal een meer decoratieve functie en creëren veel warmte in je huis. Je hoeft de gordijnen die je hebt opgehangen trouwens niet altijd te sluiten om warmte in je huis te creëren. Rolgordijnen en vouwgordijnen hebben vaak een meer praktische functie. Ze verduisteren de woonkamer en verminderen de inkijk van buiten.

Eindeloos combineren met gordijnen

Meer warmte in je huis creëren, kun je dus heel goed doen door gordijnen op te hangen. Er blijken meer gordijnen op de markt te zijn dan je misschien had gedacht. Met al die verschillende soorten gordijnen kun je eindeloos combineren. Zo kun je een rolgordijn combineren met paneelgordijnen. Of kun je gestreepte gordijnen ophangen en dit combineren met een vouwgordijn. Zo zorg je ervoor dat mensen minder bij je binnen kunnen kijken en creëer je ook heel veel warmte in je woonkamer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020