Excite

Grachtenpand met oma te koop

In Amsterdam staat een grachtenpand met oma te koop: de 92-jarige vrouw woont op zolder. Het pand is gevonden door RTV Noord-Holland op de aanbiedingssite Funda. Voor 875.000 euro ben je de eigenaar van een Rijksmonument aan de Amsterdamse Herengracht. De zolderverdieping blijft dan bewoond door de oude vrouw.

Geen huur

Uit de advertentie wordt ook duidelijk dat de bewoonster van de zolderverdieping geen huur zal betalen. Haar woonruimte is 60 vierkante meter en maandelijks draagt de dame 150 euro bij voor gas, water en licht, zo valt te lezen in de advertentie. Voorwaarde bij de verkoop is dat de 92-jarige vrouw op de zolderverdieping mag blijven wonen tot haar dood.

Ouders

De vrouw woont het grootste deel van haar leven al op de zolderverdieping. Haar ouders kochten het pand in 1935. Zij vonden het goed dat hun dochter op de speciaal verbouwde zolderverdieping ging wonen. Later werd het huis overgenomen door de oudste broer van de vrouw, weet de NOS. Zijn zoon heeft het grachtenpand nu in de verkoop gezet, inclusief de voorwaarde dat zijn tante er mag blijven wonen.

Traplift naar zolder

De dame, die vroeger als vertaalster Frans bij de NOS werkte, is blij met haar woonplek op de zolder van het pand. “Omdat het niet zo groot is, kun je je overal aan vasthouden en dat is prettig als je zo oud bent,” vertelt de vrouw. Met haar 92 jaar loopt ze nog steeds de trap op naar de eerste verdieping. Vanaf daar is een traplift naar de zolder gebouwd. “Ik zit hier in mijn duiventil en kijk uit over de prachtige gevels aan de overkant. Het is hier echt mooi wonen.”

Grachtenpand kopen

Altijd al een grachtenpand willen kopen? Het grachtenpand is een Rijksmonument in matige staat. De woning heeft een woonoppervlakte van 285 vierkante meter groot en heeft 8 kamers, waarvan 3 slaapkamers. Er zijn drie verdiepingen, een tuin, een kelder en natuurlijk de zolder. Geïnteresseerden die een oude dame op zolder niet schuwen, kunnen contact opnemen met de makelaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020