Excite

Gratis online woordenboek voor de Nederlandse taal

Een gratis online woordenboek is handig om te hebben en eigenlijk ook wel een noodzaak. Alleen woordenboeken nemen vaak zoveel plaats in beslag in de boekenkast. Dan is het handig om gratis online alle woorden op te kunnen zoeken die je nodig hebt. Dat scheelt ruimte en bovendien geld.

Van Dale is natuurlijk het bekendste woordenboek voor de Nederlandse taal. In de boekversie, maar ook op internet. Maar nu er voor steeds meer delen van dit woordenboek betaald moet worden, zijn er meer gratis opties.

encyclo.nl

Op deze site kun je de betekenissen van Nederlandse woorden opzoeken. De site is wat onduidelijk en het vakje om je woord in te kunnen typen, is niet in een oogopslag te zien. Maar dat geeft niet zoveel.

De site is ingedeeld in verschillende categorieën. Je kunt op deze site namelijk niet alleen woorden opzoeken, maar ook dingen over bijvoorbeeld managment.

Ook woorden in andere talen, zoals Engels, zijn op deze site te vertalen van het Nederlands naar het Engels.

gtb.inl.nl

Deze site heeft niet alleen de taal van nu op de site: Het Algemeen Beschaafd Nederlands. Deze site heeft ook woordenboeken in een ander soort Nederlands.

Ze hebben de volgende soorten Nederlands op de site:

  • Oud Nederlands
  • VroegmiddelNederlands
  • Middelnederlandsch
  • Woordenboek der Nederlandsche Taal
  • Woordenboek der Friese taal

Deze site is dus ideaal als je bijvoorbeeld iets in het Fries of in het Oud Nederlands op wil zoeken.

Voor deze site moet je je wel registreren en dat vindt niet iedereen prettig.

vandale.nl

Ondanks dat Van Dale niet alle woorden beschikbaar stelt voor de gratis gebruiker zijn er nog genoeg woorden wel beschikbaar. Je kunt natuurlijk ook altijd betalen voor een account.

Van Dale is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De meeste woorden van de Nederlandse taal staan erin. Van Dale is het bekendste woordenboek van Nederland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019