Excite

Handig en leuk: de loopband

Oké, je bent er (bijna) uit: een loopband lijkt je wel wat. Rennen hoeft niet meer buiten als het rotweer is, en je kunt de loopband voor de tv zetten zodat je tijdens het hardlopen je favoriete programma’s kunt volgen. Nu is het zaak om echt waar voor je geld te krijgen bij de aankoop van je loopband. Hoe pak je dat het beste aan?

Het eerste waar je op moet letten als je een loopband wil kopen, is de motor. Dit is waar elke loopband op draait. Ga je de loopband vaak gebruiken, kies dan voor een motor van minimaal 2pk. Ga je hem af en toe gebruiken, dan heb je minimaal 1,5pk nodig. Kies je niet voor een krachtige motor, dan heb je kans dat je hem snel moet vervangen en dat is vrij duur.

De loopband zelf heeft ook belangrijke aandachtspunten. Zo moet een loopband minimaal 35 centimeter breed zijn. Verder geldt: hoe breder de loopband, hoe prettiger je erop loopt. Het enige nadeel is dat als je voor een bredere loopband kiest, je ook meer betaalt. Natuurlijk loont dat voor je loopgenot wel de moeite, zeker als je de loopband vaak gaat gebruiken.

De lengte van de loopband is ook belangrijk. Hoe langer je benen zijn, hoe groter de stappen zijn die je neemt. Verder wil je een stevig frame voor je loopband, het liefst van aluminium. Een volgende stap in de aankoop van je loopband is het controleren van de hardheid van het toestel. Hoe lager de hardheid, hoe beter het is voor je benen.

Met deze tips moet het lukken om je ideale loopband te kopen en straks aan de slag te gaan voor een betere conditie.

Afbeelding: Flickr, cmcbrown

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020